53 éves lett a Barbie. Sztorik

By admin

Te tudod, hogy hogyan indult Barbie-sztorija? Ruth Handler megfigyelte, hogy a lánya Barbara (innen a Barbie név!) szereti felnőtt ruhákba öltöztetni a papírbabáit, és ez azért volt szokatlan, mert akkoriban minden gyerekeknek szánt játékbaba kisgyereket ábrázolt. Ruth meggyőzte a férjét arról, hogy talált egy piaci rést, és hosszú győzködés után 1959-ben piacra is dobták az első babákat. Ezután jött Ken, akit Ruth pedig a másik gyerekéről, Kenneth-ről nevezett el. Hát nem hihetetlen?

Barbie csodálatos élete

Egy 1994-es Simpson-család epizódban Lisa kérdőrevonta a Malibu Stacy (egyértelműen a Barbie Simpson-változata) gyártóit, amiért olyan bugyuta babákat készítenek. Ez pont akkoriban volt, amikor a boltokat elárasztották a Teen Talk Barbie-k, amik gombnyomásra például olyanokat mondtak, mint, hogy “Lesz valaha elég rucink?”

A Toy Story 3-at egyértelműen Barbie és Ken vitte el a hátán, most pedig élőszereplős mozifilmet készítenek kettejük szerelméről! Azt pletykálják, hogy Ken-t Trevor Donovan fogja alakítani, akinél mi nem is találnánk tökéletesebb a szerepre!

A Mattel mindig is szerette belevonni az aktuális eseményeket a babagyártásba, így például 2000- ben az Egyesült Államok elnöke lett Barbie, de volt már hatféle katona, és három asztronauta Barbie is. Ez aztán a karrier!

Habár Barbie maga is egy ikon, a készítők szeretik élő sztárok bőrébe is bújtatni. Ha igazi celeb akarsz lenni, akkor a belépő nem más, minthogy Barbie-babát készítenek rólad!

Ugye emlékeztek a dán-norvég együttes, az Aqua Barbie Girl című dalára? Azt viszont lehet, hogy nem tudtátok, hogy miközben erre a számra ugráltunk, a Mattel beperelte őket, mert megsértették a márkát, és Barbie-ból szexszimbólumot csináltak. Végül paródiának nyílvánították a dalt és a klipet, a Mattel pedig elvesztette a pert.

Az első színesbőrű Barbie 1980-ban jött ki, de egészen 2009-ig úgy nézett ki, mint a rendes Barbie-k, akik kicsit sok időt töltöttek a szoliban. És persze van már kerekesszékes Barbie is, mert ez politikailag így korrekt!

2002-ben egy paródiában Britney Spears alakította Skipper-t, Barbie húgát, akiről a végén kiderült, hogy igazából nem is a húga, hanem a lánya Barbie-nak!

Azon már nem is csodálkozunk, hogy a közel-keleten nem túl népszerű Barbie, sőt annyira nem, hogy több országból ki is tiltották. Szerencsére azért az ottani kislányok sem maradnak babák nélkül, ők megkaphatják Fullát, aki a muszlim törvények szerint előírt hijabot visel. Szegény gyerekek…

Kapcsolódó oldal:

Barbie játékok

(cosmopolitan.hu)

Filed in: Barbie • kedd, április 3rd, 2012

Hozzászólások

Trackbacks

 

A hét videója

Hirdetés